Meer informatie?
+31 38 4675820
Meer informatie?
+31 38 4675820
NL
BE
FR
BE
EN
SP
IT
DE
AU
AT
COM
top_banner
Menu
Meer informatie?
+31 38 4675820
Contact
 
 
 
 

Hoe bespaart ú op folie?


Folie is uitstekend geschikt om een grote diversiteit aan palletladingen te zekeren; de goederen blijven beschermd en bijeen.

Folie is een aardolie gerelateerd product. Bij de productie van folie wordt aardolie verbruikt. Om het milieu niet onnodig te belasten is een goede foliekeuze zeer belangrijk. De reden dat de folieprijzen kunnen fluctueren is dat deze gerelateerd zijn aan de wereld olieprijs. Meerdere redenen dus om eens kritisch naar uw foliegebruik te kijken.

Hieronder kunt u lezen op welke twee manieren een besparing op folie gerealiseerd kan worden:

1. De folie moet zijn afgestemd op de machine die u in gebruik heeft.

Wanneer u een machine gebruikt met geavanceerde (rek)eigenschappen, geeft een geavanceerde folie het beste wikkelresultaat en de laagste milieubelasting. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat u lage kosten per palletwikkeling heeft. Eén meter folie op de rol geeft al snel 4 meter folie om de pallet, bij een rekpercentage van 300%.

2. Tegenwoordig zijn de foliën van een zodanig goede en constante kwaliteit dat het in veel gevallen verantwoord is een dunnere folie te gebruiken, of zelfs een voorgerekte variant. Hierdoor heeft u meer meters op een folierol en daarmee daalt uw folieverbruik aanzienlijk.

Een dikteverschil van 3 micron levert u al een foliebesparing van 9% op. Hieronder ziet u een rekenvoorbeeld:

23 micron = 1550 meter op de rol                                                                                                       
20 micron = 1700 meter op de rol

Verschil: 150 meter = 9%.

 

Vraag Cyklop wat uw besparing kan zijn.